Esti aici : povesti personalizate // Pentru parinti // Un copil sau mai multi? Cum sa decizi ce este cu adevarat important pentru tine si pentru familia ta: o casa cu mai multi copii, cuplul tau sau cariera?

Un copil sau mai multi? Cum sa decizi ce este cu adevarat important pentru tine si pentru familia ta: o casa cu mai multi copii, cuplul tau sau cariera?


Un copil sau mai multi? Cum sa decizi ce este cu adevarat important pentru tine si pentru familia ta: o casa cu mai multi copii, cuplul tau sau cariera?

Si eu, si sotul meu, venim din familii unde au crescut mai multi copii. Sotul meu mai are 3 frati, eu mai am 2. Imi amintesc cu placere ca fiind 3, in ciuda micilor certuri de copii, noi aveam mereu cu cine sa ne jucam, chiar daca era vreme urata si nu puteam iesi din casa. Iar jocurile in 3 erau grozav de interesante: de-a libraria (aveam un vanzator si doi cumparatori), de-a scoala (o invatatoare si doi scolari), de-a sportul, de-a orice.

 

 

Acum ca suntem adulti, desi traim in tari diferite, ne avem unii pe altii. Ne bucuram sa ne intalnim, sa ne auzim la telefon, avem cui sa-i spunem tot ce ni se intampla, avem cu cine rade, cu totul altfel decat cu alti oameni, fiindca avem in comun toata copilaria si adolescenta noastra.

 

 

Acestea sunt motivele pentru care as dori nespus de mult ca Bobo sa aiba un fratior. Este important sa ai cu cine sa te joci, de cine sa ai grija, cu cine sa imparti camera, jucariile, hainutele, atentia parintilor …te ajuta sa inveti atatea lucruri! Iar mai tarziu, cand esti mare, ai pe cineva langa tine, orice s-ar intampla. Mai ales ca Bobo nu-i are nici macar pe verisorii lui aici, langa el. Toti 7 sunt in Franta si-i vede doar in vacante.

 

 

Cu toate acestea, sotul meu nu-si doreste sa mai avem un copil. E adevarat ca timpul petrecut acum in doi este destul de putin, este adevarat ca toate deciziile pe care le luam tin cont (si) de existenta lui Bobo. Nici nu poate fi altfel, un copil schimba cu totul si cu totul prioritatile si viata unui cuplu, nu e doar o vorba in vant. In alta ordine de idei, business-ul pe care l-am pornit in urma cu trei ani incepe sa se dezvolte. Asta inseamna o munca sustinuta si serioasa. Daca m-as opri acum chiar doar pentru cateva luni, ca sa mai cresc un copil, as pierde ceva din business sau nu m-as ocupa de bebelus asa cum m-am ocupat de Bobo. Greu de ales, nu?

 

 

Totusi, cred ca atunci cand analizam cu mintea, nu cu inima, ne dam seama ca un singur lucru este cu adevarat important intr-o viata de om: ce lasi in urma ta. O familie implinita, o carte scrisa, niste vieti pe care le-ai influentat, ceva ce ai construit tu cu mainile, cu mintea sau cu inima ta (o casa, o afacere, un copil sau mai multi, o echipa, calatoriile tale etc.). Poate ca in acest context, in familia noastra nu va mai creste un al doilea copil. E dureros pentru mine, ne-egoist din punctul de vedere al sotului meu,  o pierdere pentru Bobo…Am insa convingerea ca vom putea lasa ceva pretios in urma noastra, in inimile oamenilor care ne cunosc…si sigur destinul ne va ajuta sa oferim caldura si iubire unui alt copil care va avea nevoie de noi. Poate mai tarziu, nu acum.« toate articolele ^ mergi sus


Care este parerea ta?