Esti aici : povesti personalizate // Pentru parinti // Sezonul rece si sanatatea copilului. O cale alternativa-medicina homeopata

Sezonul rece si sanatatea copilului. O cale alternativa-medicina homeopata


 

 

De cate ori discut cu prietenele mele care au copii si traiesc in alte tari (Carla in Elvetia si Cosmina in Germania), ma uimeste faptul ca medicii de acolo nu prescriu antibiotice. Fetita Carlei, Lara,  care va implini in curand 4 ani, a primit 1 sau doua supozitoare de Paracetamol de cand a venit pe lume ! Cum e posibil ?

 

Carla mi-a povestit despre un curent puternic de gandire in Elvetia si in alte tari din Europa Occidentala, care include si medicina antroposofica (o directie de medicina complementara aparuta din antroposofia fondata de Rudolf Steiner. Ea isi propune sa completeze si sa largeasca medicina cu baze stiintifice experimentale, si nu sa o inlocuiasca. Probabil ca nu as fi inceput sa caut informatii daca nu am fi avut un an greu cu Bobo, legat de sanatatea lui: un streptococ care a rezistat cateva luni de zile, in ciuda tratamentului cu antibiotic, urmat la vreo doua luni de o amigdalita tratata tot cu antibiotic si apoi recomandarea pentru operatia de extirpare a amigdalelor. Aici a fost momentul in care am intrebat despre o cale alternativa si am primit raspunsul ca da, exista in Timisoara o doamna doctor, medic de familie, specializata in homeopatie si in medicina antroposofica.

 

Prima consultatie a avut loc in urma cu mai bine de 5 saptamani. Doamna doctor Lazar ne-a primit pe toti 3 cu multa caldura si ne-a pus multe intrebari ca sa ne cunoasca (cei care lucrati deja cu medici homeopati stiti ca asa se procedeaza, medicul incerca sa afle multe informatii despre copil, despre felul lui de a se alimenta, despre cum si cat se odihneste, despre atmosfera din familie, cum a decurs nasterea, alte afectiuni ale copilului si ale membrilor familiei etc.). Bobo a primit un tratament de fond care a functionat foarte bine de la inceput. Rezultatul: n-au mai existat probleme de sanatate in acest interval. Chiar daca merge zilnic in colectivitate si sunt multi copii raciti in gradinita lui, lui Bobo i-a mers foarte bine. Intr-o singura seara a avut nasul infundat, dar pana dimineata era din nou in forma.

 

O alta recomandare importanta pe care ne-a facut-o doamna doctor a fost sa evitam frigul si umezeala in acest sezon. O observatie de bun simt, veti spune. Atata doar ca Bobo mergea la inot dinainte sa implineasca 3 ani si noi consideram ca il “calim”. Se pare ca diferentele de temperatura de la interior la exterior nu-i faceau bine si, dupa fiecare noua raceala, era din nou expus umezelii, cand inca nu era pe de-a-ntregul refacut. Am ascultat-o pe doamna doctor si Bobo e acum inscris la karate, un sport care a inceput sa-i placa si care il invata disciplina (vedem déjà primele rezultate).

 

Am revenit la doamna doctor pentru control saptamana trecuta. Dupa cateva zile de pauza, Bobo va incepe un nou tratament de fond, pentru 40 de zile. Sunt convinsa ca baietelul meu, sanatos tun, va merge la gradinita zi de zi, pana la vacanta de iarna.

 

Doamna doctor Daniela Lazar are cabinetul pe str. Dorobanti nr.34. Telefon: 0745 166 738 sau 0770 203 543.

Recomandare de carte de la doamna doctor: A GUIDE TO CHILD HEALTH scrisa de MICHAELA GLOECKLER si WOLFGANG GOEBEL aparuta la Floris Books. A aparut si in romana la editura POLIROM sub numele de CRESTEREA SI INGRIJIREA COPILULUI.

 

 

 

 

 « toate articolele ^ mergi sus


Care este parerea ta?