Esti aici : povesti personalizate // Pentru parinti // O plimbare la munte, toamna. Pestera Romanesti

O plimbare la munte, toamna. Pestera Romanesti


O plimbare la munte, toamna. Pestera Romanesti

Ieri dimineata, trezindu-ne devreme, veseli si plini de energie, gasind un soare de toata frumusetea stralucind pe cer, am hotarat sa plecam la munte. Cata bucurie era in ochii lui Bobo, afland ca mergem in Muntii Poiana Ruscai, la Pestera Romanesti ! S-a potrivit de minune, fiind duminica in care s-a organizat concertul Filarmonicii Banatul.

 

Am pregatit in graba o gustare pentru picnic, am luat apa si am pornit la drum.

 

Cata nerabdare sa ajungem, cat entuziasm in ochii copilului nostru ! Cum nici tata nu vazuse inca pestera si nu stia inca despre concertul din fiecare toamna, bucuria a fost cu atat mai mare.

 

Iata-ne ajunsi la  Romanesti si pornind in aventura. Nu ma asteptam ca Bobo sa tina pasul pana sus, dar a reusit. Ne-am oprit de zeci de ori, ca sa ne uitam la insecte, la frunzele de toate culorile, la copaci, la pietre…De cateva ori a fost pe punctul de a abandona, dar l-am incurajat spunandu-i ca toti oamenii din jurul nostru sunt obositi de la urcus, toti se opreau sa-si traga rasuflarea, ba chiar unii erau cu mult in urma noastra. Drumul e frumos si lin, in general. Doar ultima parte, chiar aproape de pestera, e ceva mai dificila, dar ne-am descurcat.

 

E extraordinar sa fii alaturi de un copil atunci cand descopera ceva nou ! Bobo era incantat intrand intr-o pestera, pentru prima data in viata lui ! Imediat si-a gasit de lucru : a luat o piatra si a inceput sa bata cu ea in bolovanii din jur, sa vada cum suna…s-a uitat la ceilalti oameni din jur care, ca si noi, au ajuns prea tarziu ca sa mai gaseasca un loc pentru a asculta concertul. Pentru el, oricum era mai important drumul pana acolo, pestera in sine, apoi picnicul in familie si drumul de intoarcere spre sat.

 

Dupa ce si-a mancat sandviciul, a cautat impreuna cu tata frunze frumoase de toamna si ghinde, ca sa facem un decor la noi acasa.

 

O duminica foarte reusita, placuta si plina de noi invataturi. Oricat am cauta in jurul nostru, nimic nu e mai larg si mai generos decat natura si ne bucuram sa-i oferim copilului nostru cat mai multe ocazii de invatare si de libertate in mijlocul ei !« toate articolele ^ mergi sus


Care este parerea ta?