Esti aici : povesti personalizate // Pentru parinti // Halloween, o sarbatoare amuzanta

Halloween, o sarbatoare amuzanta 

Numele provine din limba engleza, de la expresia All Hallows' Even, numele sarbatorii crestine a tuturor sfintilor, sarbatoare cu care Halloweenul a devenit asociat in tarile unde predomina crestinismul occidental — catolic si protestant, deoarece in aceste culte crestine, ziua tuturor sfintilor este sarbatorita pe 1 noiembrie.

 

Specific pentru Halloween este dovleacul cioplit, care reprezinta Lanterna lui Jack. Cu ocazia acestei sarbatori, copiii se mascheaza in vrajitori, mumii sau alte personaje si colinda pe la case intreband „Trick or Treat?” (Pacaleala sau dulciuri?), ca o amenintare ca daca nu li se dau dulciuri, persoanei colindate i se va juca o farsa. In alte tari Halloween este serbat prin parade si carnavaluri.

 

Noi am si pregatit un dovlecel-lanterna, in seara cand ne-am intors de la Romanesti. In satele prin care am trecut, in fata multor case, oamenii aveau gramezi de dovleci de vanzare. Acum sta pe balcon si aprindem lumanarica dinauntru in fiecare seara...mai ales ca lui Bobo sa-i vina curajul si sa doarma, in sfarsit, singur...

 

Sursa de informare: http://ro.wikipedia.org/wiki/Halloween

 « toate articolele ^ mergi sus


Care este parerea ta?