Esti aici : povesti personalizate // Pentru parinti // Despre spital, antibiotice, streptococi si vindecare

Despre spital, antibiotice, streptococi si vindecare


Despre spital, antibiotice, streptococi si vindecare

Bobo, tatal lui si cu mine suntem la capatul a patru luni grele, marcate de streptococoul betahemolitic de grup A. La inceputul lui martie, intr-o noapte, Bobo avea febra destul de mare. Cum abia terminase tratamentul cu antibiotic, l-am dus dimineata la medicul lui de familie. Stand in sala de asteptare, i-a aparut o mica eruptie rosie pe trunchi. Doamna doctor ne-a recomandat sa mergem imediat la spitalul de boli infectioase, cu suspiciunea de scarlatina. Pana am ajuns, eruptia disparuse aproape cu totul, febra scazuse, asa ca am plecat acasa dupa consult. Totusi, ni s-a cerut sa revenim a doua zile pentru analize. I-au luat copilului probe de sange,exudatul faringian, si iar am plecat acasa. A treia dimineata ne-am dus dupa rezultate: parea evident ca exista o infectie, dar nu erau semnele clasice de scarlatina: nici eruptia, nici febra...Rezultatul de la exudatul faringian inca nu venise. Doctorita rezidenta, care a fost foarte atenta in timpul consulturilor si parea competenta in domeniul ei, nu ne-ar fi internat, dar conferentiara ei, foarte grabita, a zis: „Sunt proaste analizele, va internez”. Diagnosticul a fost de scarlatina, dar eu am avut dubii tot timpul cat am stat la spital. La externare, rezidenta mi-a spus ca nu aparuse streptococul (indicatorul scarlatinei, din cate am citit),  dar copilul meu primise totusi tratamentul cu Penicilina injectabila si cu Moldamin, statuse in salon cu alti copii, intr-adevar bolnavi de scarlatina, si a respectat apoi perioada de izolare acasa de 1 luna. Nu doresc sa discut despre felul in care s-a ocupat de noi doamna conferentiar si nu-i voi da nici numele. Totusi, comunicarea cu parintii copiilor nu e clar punctul ei foarte. Se ocupa foarte bine de studenti, are o reputatie foarte buna, dar nu cred ca a stat vreodata mai mult de 3 minute langa copilul meu. Ca sa nu mai spun ca de cate ori voiam sa vorbesc cu ea, disparea. Stia ca voiam sa plec acasa cu copilul!

Surpriza cea mare a aparut insa cand am facut exudatul de control, la finele acestei luni de izolare. Bobo avea acum acest streptococ! Antibiotic din nou, Klacide, amar si nesuferit, timp de 10 zile, apoi alte 7 zile inainte de noul exudat, apoi 4 zile asteptarea rezultatului. Ei bine, n-a fost deloc ceeaa ce asteptam noi! Streptococul era tot prezent, fapt confirmat de doua laboratoare. Cum stiam ca exista un pericol daca nu-l tratam (ataca rinichii si inima, in termeni simpli), am revenit la doctorita de familie. Ospen de data aceasta timp de 10 zile, din nou 7 zile pana la noul exudat, o noua asteptare a rezultatului si...Acum stiam deja: daca trec doua zile si rezultatul n-a sosit, inseamna ca streptococul e tot acolo. Asa era. Eram deja in luna iunie si nici gand sa putem primi aviz de intrare in colectivitate. Copiii se pregateau pentru serbare, in timp ce Bobo isi ocupa timpul cum putea, intre televizor si parc...Era frustrant pentru noi toti, pentru Bobo, dar si pentru mine, care am biroul acasa si care de 3 luni deja nu ma ocupam bine nici de copilul meu, nici de business.

In acest context, mi-am spus ca n-am nimic de pierdut daca incerc si un tratament alternativ, la o doamna cu putere bioenergetica. Ne-am dus cu speranta la ea si rezultatul bun a venit, dupa 5 sedinte zilnice de cate 30 de minute. Cand ne-a vazut prima data, nu stia pentru ce veniseram la ea si mi-a spus: „Copilul acesta a luat foarte mult antibiotic. Are mucoasa gastrica distrusa.” Am lasat sa treaca 10 zile de la ultima sedinta si am repetat exudatul. De data aceasta, nu trecusera doua zile si rezultatul de laborator a sosit. Bobo nu mai avea streptococ!

Ce pot sa spun acum? Multumim, doamna Liuba! Intre timp a inceput vacanta, asa ca ne pregatim sa continuam programul de parc-joaca-televizor pana in septembrie. Noroc ca acum Bobo poate merge la inot si la alte activitati unde sunt copii.« toate articolele ^ mergi sus


Care este parerea ta?