Esti aici : povesti personalizate // Pentru parinti // Ce facem in vacanta? Lectii de inot, limba engleza, franceza, ateliere de creatie...dar si multa joaca

Ce facem in vacanta? Lectii de inot, limba engleza, franceza, ateliere de creatie...dar si multa joaca


Ce facem in vacanta? Lectii de inot, limba engleza, franceza, ateliere de creatie...dar si multa joaca

 Vacanta mare! O asteptam cu atata nerabdare si cu atata emotie cand eram copil! Acum, de cand sunt o mama ocupata, cu multe responsabilitati si obligatii, imi dau seama ca vara a devenit o perioada complicata, in care trebuie sa organizez cat mai bine timpul copilului meu. Mi-a facut bine sa ma gandesc la tema acestui articol, pentru ca mi-a adus aminte de vacanta ca de o perioada fericita, libera si fara griji. Vazand-o prin ochii copilului meu, sper ca voi reusi sa povestesc  cu prospetime despre nenumaratele posibilitatile care exista  pentru a umple cu bucurie cele 3 luni de vara. In acelasi timp, nu voi uita ca cei mai multi parinti lucreaza, ca si mine, si au nevoie de solutii pentru perioadele cand gradinitele sunt inchise…

 

Asadar, cum Bobo a avut chiar toata vara la dispozitie (venind dupa cateva luni de boala, cand n-a putut merge in colectivitate), am cautat mai mult decat de obicei activitati care sa-l stimuleze si care sa-l aduca in contact cu alti copii.

 

In primul rand, l-am inscris la un club de vacanta organizat de Centrul Cultural Francez. Din pacate, grupa lui de varsta s-a constituit doar cand noi eram plecati in concediu, dar oferta era interesanta : cate doua ore in fiecare dimineata, timp de doua saptamani, cu ateliere de creatie, jocuri, cantece, acces la mediateca. Totul in limba franceza, desigur. Pretul l-am considerat corect si accesibil : 44 de euro.

 

Afland ca vom rata acest club, ne-am orientat spre alte posibilitati : gradinita Smart (cea din Mall) oferea pachete pentru vacanta. Noi am ales o ora de engleza distractiva+ o ora la locul de joaca, la 17 lei. Voiam sa-l duc de 2 ori pe saptamana si sa astept sa se formeze si grupa atelierului de creatie, care putea fi ales tot in combinatie cu o ora la locul de joaca. Existau si alte pachete, de 3 ore, dar pentru Bobo ar fi fost prea mult, mai ales ca zilele se suprapuneau cu cele in care avea inot dupa-amiaza. La Mall nu i-a placut prea mult, desi mie mi se parea ca lucrau frumos, cel putin judecand dupa materialele cu care se intorcea acasa.

 

O alta optiunea era engleza dupa metoda Helen Doron, dar iar se suprapunea cu inotul. Sigur, mai sunt si alte activitati in oras, la Art-Clubul Iulia (muzica, dans), la Scoala Babel Junior, dar mie mi se pare important sa existe si mult timp de joaca in vacanta.  In plus, nu cred ca parintii trebuie sa-si faca programul in functie de orarul foarte aglomerat al copiilor lor, alergand de colo-colo sa ajunga la ora de tenis, la cea de chitara si la cea de karate.

 

Si atunci, ce a ramas din vara noastra ? Au ramas cele doua saptamani petrecute intr-un camping la Tharon Plage, in Franta, pe malul Oceanului Atlantic, cu amintiri deosebite : balaceala in familie  la piscina din camping, traseul cu trotineta, cu noul echipament de protectie incercat de acasa (vezi foto), constructiile in nisip, pe plaja larga, jocurile cu verisorii lui.

 

Pe langa asta, acasa, Bobo continua sa mearga la inot de trei ori pe saptamana, dar ii raman si multe ore de joaca in parc, alaturi de prietenii lui, ca si iesirile grozave din Piata Unirii, cu tata, sa hraneasca porumbeii. Tot cu tata a mai avut parte de o aventura nemaipomenita : intr-o seara cu ploaie torentiala, echipati cu cizme de cauciuc, cu pelerine  si cu palariute de pescari, s-au dus sa caute melci, ca sa-i aduca pe balcon. A fost atata de incantat!

 

Pana la urma, acestea sunt cu adevarat experiente extraordinare pentru un copil. Si nu doar de invatare, dar si de « family building ».

 

Cu nostalgia vacantelor din copilaria mea, imi doresc sa-i pot oferi lui Bobo, pe langa toate optiunile de petrecere a timpului liber, caldura, afectiune si disponibilitate atunci cand suntem impreuna, fara stresul meu cotidian, care tinde uneori sa acopere bucuria verii…  Si multa, multa inghetata !

 

 « toate articolele ^ mergi sus


Care este parerea ta?