Esti aici : povesti personalizate // Pentru parinti // Cat ne costa educatia si ingrijirea unui copil? Ce cheltuieli se aduna cu gradinita, bona si activitatile extrascolare?

Cat ne costa educatia si ingrijirea unui copil? Ce cheltuieli se aduna cu gradinita, bona si activitatile extrascolare?


Cat ne costa educatia si ingrijirea unui copil? Ce cheltuieli se aduna cu gradinita, bona si activitatile extrascolare?

Azi am o dispozitie mai aparte, fara legatura cu copilul meu, ci doar cu banii. Asa ca voi face un calcul...Atata doar ca, fiind vorba despre bani care merg spre copilul acesta atata de drag, chiar ma bucur sa-i ...investesc. E vorba de binele lui, de sanatatea lui, de dezvoltarea lui.

 

Sa vedem niste cifre, pentru un copil de 4 ani si jumatate. Am sa ma gandesc la luna august, cand Bobo a mers la o gradinita particulara 3 zile/saptamana. Pretul a fost foarte corect, avand in vedere ca am ales programul de la ora 8:00-18:00: 350 RON. Activitatile au fost variate, inclusiv 3 deplasari (una la un cabinet stomatologic, alta la o librarie si o ultima la o fabrica de paine). Sunt multe educatoare si persoane care supravegheaza copiii, se servesc 2 mese principale (micul dejun si pranzul) si o gustare la trezire, apa este la discretie. In cele doua zile cand Bobo ramanea acasa, am apelat la serviciile doamnei care ne-a ajutat cu el de cand era mic: 8 ore pe saptamana, socotind cu 12 lei ora. Poate ca noi o platim mai bine pe doamna decat alte familii, dar este oricand disponibila, este de incredere, foarte activa, are experienta si rabdare in lucrul cu cei mici, fiind fosta educatoare. Mai socotim 200 RON, deci, fiindca doamna a fost in concediu doua saptamani din august.

 

Pe langa gradinita, Bobo a mers la Beauty Center, la inot. Lunii august ii corespunde o suma de 200 RON, pentru 3 ore/saptamana.

Nu fac calculul pentru hrana, mici jucarii si alte lucruri marunte de care a avut nevoie Bobo sau pe care i l-am oferit. Total: 750 RON.

Haideti in schimb sa vedem cum arata luna luna septembrie, ca si cheltuieli:

-consultatie ORL, fiindca a avut amigdalita: 70 RON;

-analize pentru gradinita (exudat faringian si examen copro-parazitologic): 50 RON;

-2 treninguri: 80 RON;

-gradinita particulara (5 zile): 165 RON;

-flori, ciocolata deschidere an scolar: 100 RON (2 educatoare, 2 ingrijitoare, doamna directoare). Nu e vorba doar despre traditie, chiar le vom oferi cu drag doamnelor.

-caiete speciale, fondul gradinitei, fondul clasei: nu stim inca. Anul trecut a fost undeva la 300 RON, cu caietele incluse.

-taxa gradinita: 84 RON (la nivelul anului trecut, 6 lei/zi);

-bona: 200 RON. O solicitam si in timpul anului scolar, ca sa o putem pastra pentru cand e nevoie de serviciile ei.

-inot:  160 RON (2 ore/saptamana).

 

Neprevazute...probabil.

Total: 909 RON

 

Sigur, nu toate aceste cheltuieli sunt absolut necesare si sigur ca fiecare familie se descurca in alt fel, in functie de venit. Ma bucur insa ca putem sa-i oferim copilului nostru, pe langa multa iubire si echilibru, toate aceste lucruri.

 

 

 

 « toate articolele ^ mergi sus


Care este parerea ta?